Warmteplaat Comfort WP-60

Als je opzoek bent naar een grote warmteplaat voor het grootbrengen van kuikens dan is de WP-60 comfort warmteplaat een goede keus. Het is de grootste warmteplaat uit de comfort serie en bied plaats voor maximaal 55 kuikens.

De comfort serie staat bekend om het gebruiksgemak, de stabiliteit en het lage energieverbruik. Bij de WP-60 komt het energieverbruik uit op 62 watt. Om te vergelijken: met een warmtelamp van 60 watt kun je 10-15 kuikens warm houden.

warmteplaat wp 60 in doosVoordelen:

 • Groot, ruimte voor 55 kuikens
 • Laag energieverbruik, slechts 62 watt
 • Handig verstelbare poten
 • Voorzien van veiligheidszekeringen
 • Gaat jaren mee

Nadelen:

 • Snoer is korter dan van de Brinsea warmteplaten
 • De temperatuur is niet te regelen
 • De kuikens kunnen op de plaat hun uitwerpselen doen.

De WP-60 warmteplaat is uit te breiden met een temperatuur regelaar en een afdekkap. Je kunt hierdoor de kuikens beter laten wennen aan de buitentemperatuur en energie besparen. Met de afdekkap voorkom je dat je de plaat meerdere keren per week moet schoonmaken.

Bestel de WP-60 in de winkel

Review WP-60 warmteplaat
 • Kwaliteit
 • Gebruiksgemak
 • Veiligheid
4.5

Samenvatting

Voor een groot aantal kuikens is de WP-60 de beste keus. Een warmtelamp (de andere optie) verbruikt tot 4 keer meer energie. Dat is al gauw tot 7,50 euro meer per week. De warmteplaat is robuust, goed schoon te houden en gaat lang mee. Je kunt de hoogte gemakkelijk verstellen en de kuikens zijn er zeer snel aan gewend. Het is een echte aanrader.

De juiste warmteplaat kiezen

Er zijn weinig merken warmteplaten op de markt. Je hebt de warmteplaten van Brinsea en de comfort serie. Bekijk hier review van de Brinsea warmteplaat. De comfort serie bestaat uit verschillende maten. Omdat alle platen dezelfde goede eigenschappen hebben, zijn ze op de website niet allemaal besproken. De WP-40 en WP-50 ontbreken in de vergelijking. Deze score hetzelfde als de WP-60 maar zijn net iets kleiner. Wil je nog minder kuikens uitbroeden dan is de kuikenplaat WP-30 misschien een betere keus.

De warmteplaat op de juiste hoogte afstellen

warmteplaat afdekkap wp 60De warmteplaat afstellen op de juiste hoogte is eenvoudig. Het is precies goed afgesteld als de kuikens een tevreden indruk maken. Sommige liggen, andere staan. Ook lopen ze af toe onder de warmteplaat vandaan (net als in de natuur).

Te hoog: De pasgeboren kuikens piepen omdat ze het koud hebben en geen warmte kunnen vinden (ze piepen omdat ze hun moeder roepen die normaal de warmte geeft).

Te laag: De kuikens liggen aan de rand van de warmteplaat of komen er helemaal niet onder. Dit doen ze omdat het te warm is.

Bestel de WP-60 in de winkel

regeleaar voor warmteplatenUitbreiding: temperatuurregelaar

De Comfort WP-60 heeft geen regelaar. Je kan hem wel uitbreiden met een regelaar. We raden de regelaar voor warmteplaten aan. Je laat hiermee de kuikens beter wennen aan de buitentemperatuur en je bespaard stroom.

wp 30 afdekkap warmteplaat voor kuikensUitbreiding: afdekkap

De bovenkant van de WP-60 is van geribbeld kunststof. Het ziet er mooi uit, maar zorg ervoor dat de uitwerpselen van de kuiken er een beetje in blijven zitten. Door de afdekkap te gebruiken voorkom je dit probleem. Het kuikenhok wordt hier een stuk hygiƫnischer van.