Afdekkap warmteplaat

warmteplaat afdekkap wp 60Er is één ding waar de meest hobbyisten het over eens zijn en dat is dat de schoonmaak van het kuikenhok niet de favoriete bezigheid is. De afdekkap voor warmteplaten biedt uitkomst. Deze handige en makkelijk inzetbare afdekkap voorkomt een hoop poetswerk.

De afdekkap is speciaal gemaakt voor elke versie van de comfortwarmteplaten. Je kunt deze kap dus eenvoudig over je WP-25 of WP-30 warmteplaat heen schuiven. Ook voor de WP-60 is er een versie beschikbaar.

Voordelen:

  • Voor iedere comfort warmteplaat is er een geschikte kap
  • Houdt de bovenkant van de warmteplaat schoon
  • Zorgt voor een hygiënisch kuikenhok
  • Lichtgewicht

Nadelen:

  • Niet inzetbaar voor andere warmteplaten
  • Niet opvouwbaar

Koop een afdekkap voor jouw warmteplaat

Het kuikenhok schoonhouden

Zeker eens per week is het verstandig om het kuikenhok grondig schoon te maken. Sommige plekken eisen echter meer aandacht. Zo kun je het beste meerdere keren per dag het water vrij maken van bodemmateriaal en eventueel mest. Ook is het verstandig om meerdere keren per dag de uitwerpselen van de warmteplaat te verwijderen. De warmteplaat wordt immers warm en dit kan zorgen voor een bacterie uitbraak.

Een afdekkap gebruiken

Als je nog geen warmteplaat hebt kun je hier rekening mee houden. Heb je al een warmteplaat, bijvoorbeeld de WP-25, dan is een afdekplaat een zeer aan te raden uitbreiding. Als de afdekkap is thuisbezorgd kun je hem direct gebruiken. Maak de warmteplaat even schoon als deze vies is en schuif je hem er direct overheen.

De kuikens zullen nog steeds proberen op de warmteplaat te komen, maar door de afdekkap glijden ze hier direct weer vanaf. Dit voorkomt uitwerpselen op de warmteplaat.

Het verschil van een week is overduidelijk.

Bestel een afdekkap hier en schuif hem morgen al over je warmteplaat.

warmteplaat voor kuikens afdekkap